Webdesign, fotografie en content.

Webteksten laten schrijven

tekst schrijven website
22 Okt

Webteksten laten schrijven

Wanneer je ergens naar op zoek bent, wil je het liefst zo snel mogelijk het antwoord kunnen vinden. Online bestaat dit antwoord (meestal) uit tekst. Wil je een bezoeker op je website laten blijven, verder laten lezen en eventueel zelfs actie laten ondernemen? Dan is het dus belangrijk dat jouw website over goede webteksten beschikt.

Zelf je webteksten schrijven of toch laten schrijven?

Webteksten kun je zelf schrijven, maar je kunt ze ook laten schrijven. Wanneer je zelf de teksten voor je website gaat schrijven, dan is het belangrijk om te weten dat de meeste mensen niet echt lezen, maar ‘scannen’. Een helder en duidelijk overzicht is dan ook onmisbaar wanneer je webteksten gaat schrijven.

Heb je totaal geen affiniteit met schrijven of heb je er helemaal geen tijd voor? Dan kun je je webteksten natuurlijk altijd láten schrijven. Wanneer je hiervoor kiest, let er dan op dat je een schrijver niet kiest vanwege het lage tarief. Een goede copywriter neemt er de tijd voor om een pakkende tekst te schrijven. Hier komt onderzoek aan te pas, want het kan zijn dat jouw webteksten over een onderwerp gaan waar de schrijver niet zoveel vanaf weet.

Je ziet bijvoorbeeld copywriters die werken met een bepaald tarief van bijvoorbeeld €0,05 per woord, maar het schrijven van webteksten is echt maatwerk. Waar gaat het over, wie is je doelgroep, wat wil je bereiken? Er is niet één standaard tekst die voor elke ondernemer in dezelfde branche hetzelfde uitpakt. Het is mogelijk dat ze zich op hele andere doelgroepen richten of dat ze een compleet andere missie hebben. Investeer dus in een goede schrijver die jou zal voorzien van pakkende en boeiende webteksten.

Webteksten laten schrijven, wat kost dat dan?

Zoals ik hierboven aangaf, zijn er copywriters die met een tarief per woord werken. Waarom ik dit zelf niet handig vind, is omdat je nooit van tevoren weet hoeveel woorden je op papier gaat zetten. Dit is dus voor zowel de klant als de schrijver erg onduidelijk.

webteksten laten schrijven kosten

Dan zijn er nog tekstschrijvers die werken met een tarief per uur. Ook op deze manier weet je van tevoren weer niet waar je volledig aan toe bent. Natuurlijk kan er wel een grove inschatting gemaakt worden, maar 100 % zekerheid heb je niet.

Tot slot mijn favoriet; webteksten schrijven op basis van projectprijs. Zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer weet waar hij/zij aan toe is. De projectprijs kan hierbij sterk afhangen van diverse factoren. Moet er onderzoek gedaan worden naar het onderwerp of levert de klant zelf belangrijke informatie over het onderwerp aan? Moet de tekst zorgen voor extra bezoekers op de website of is de tekst puur bedoeld voor de bezoekers die er al zijn?

De tarieven van copywriters zijn dus ontzettend variërend. Neem gewoon eens contact op met een tekstschrijver die jou aanspreekt en vraag wat de mogelijkheden zijn. Wees niet bang om te investeren in goede webteksten. De kans is namelijk groot dat deze investering zichzelf binnen no time terugverdient.

Laat mij jouw webteksten schrijven!